Appel en lamsgehakt

Appel en lamsgehakt

Appel en lamsgehakt

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 appels (Jonagold)
150 gr lamsgehakt
50 gr spek
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 takje tijm
2 el gehakte peterselie
4 krullen Parmezaanse kaas
diverse slasoorten
peper en zout

Bereiden

Snijd een kapje van de appels en hol deze uit zodat een appelbakje ontstaat van ca 0,5 cm dikte dat u kunt vullen (dit gaat gemakkelijk met een ronde aardappelboor).
Snijd het spek in fijne blokjes.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
Verhit een anti- aanbakpan en verwarm hierin de blokjes spek. Voeg het sjalotje, de blaadjes tijm en de knoflook toe, samen met het lamsgehakt.
Bak het gehakt rul en breng het op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
Vul de appels met het gehaktmengsel. Verwarm de oven tot 180 graden en warm de appels in ca 12 minuten.
Serveer de gevulde appels op borden en leg de krullen Parmezaanse kaas en de slasoorten erop. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus